Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ

Αυτή τη βδομάδα ασχοληθήκαμε με τον μικρό πρίγκιπα, καθώς την ερχόμενη βδομάδα θα παρακολουθήσουμε τη θεατρική παράσταση "Ο μικρός πρίγκιπας" στο θέατρο Μορφές.
 



 

Ξεκινήσαμε με μια γνωριμία με τον συγγραφέα. Αναρωτηθήκαμε πως να είναι άραγε. Τα παιδικά του χρόνια. Η ζωγραφική του. Ποιο ήταν το πρώτο του σχέδιο και πως ένιωσε όταν οι μεγάλοι δεν αναγνώρισαν το σχέδιο του. Το επάγγελμα του ως πιλότος.

Συνεχίσαμε με τη γνωριμία του Μικρού Πρίγκιπα με τον πιλότο Αντουάν. Μας προβλημάτισε φυσικά πως έφτασε στη γη. Γιατί έφυγε από τον πλανήτη του; Πως έφτασε στη γη; Δε θελήσαμε να αποκαλύψουμε τη συνέχεια του έργου, προτού τα παιδιά επιστρατεύσουν τη κυρία Φαντασία, που μας βοηθάει κάθε φορά.  Τα παιδιά προβληματίστηκαν και στο τέλος ζωγράφισαν το ταξίδι του. Από το Β612 υπέθεσαν ότι ο μικρός πρίγκιπας πήγε στον Άρη και συνάντησε Αρειανούς, μετά πήγε στην πολύχρωμη Αφροδίτη, όπου συνάντησαν πριγκίπισσες. Επόμενος πλανήτης τα παιδιά είπαν πως ήταν ο βασιλικός πλανήτης, όπου κατοικούσαν σ' ένα μεγάλο κάστρο βασιλιάδες και στρατιώτες. Ο μικρός πρίγκιπας συνέχισε στο λουλουδένιο πλανήτη, ο οποίος ήταν γεμάτος όμορφα λουλούδια. Έπειτα έφθασαν στον πλανήτη του τσίρκου, που είχε σχήμα τσίρκου και εκεί ζούσε ένας θηριοδαμαστής με το λιοντάρι του, ένας ελέφαντας, μια χορεύτρια και ένας αστείος κλόουν.








  Στη συνέχεια διαβάσαμε και ζωγραφίσαμε τους πλανήτες που επισκέφτηκε ο πρίγκιπας στο παραμύθι.



Παίξαμε και με λέξεις από το παραμύθι του μικρού πρίγκιπα.




Έπειτα ο πρίγκιπας έκανε μια καλή φίλη την αλεπού, έμαθε τόσα πολλά από αυτήν. Εμείς μείναμε κυρίως στην έννοια της αγάπης και της φιλίας. Παίξαμε κι ένα παιχνίδι. Δώσαμε μία καρδιά στα παιδιά και σε όποιον σταματούσε μας έλεγε το αγαπημένο του πρόσωπο και γιατί το επέλεξε. Φτιάξαμε και μία ομαδική κατασκευή για το ποιο είναι το χρώμα της αγάπης, ποιο είναι το πρόσωπο που μας αγαπά και το αγαπάμε πιο πολύ και ποιο είναι το αγαπημένο μας αντικείμενο.


Στο τέλος κάναμε πολλές υποθέσεις για το τέλος του παραμυθιού. Κάθε παιδί έδωσε και το δικό του μοναδικό τέλος.








 Φυσικά είδαμε και αποσπάσματα από το παραμύθι του μικρού πρίγκιπα στον υπολογιστή.
Φτιάξαμε και το παραμύθι μας σε βιβλίο. Δανειστήκαμε τη  διασκευή http://androniki.eu/?p=2664 και το εικονογραφήσαμε.


 
Κι ας μην ξεχνάμε "Μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά. Την ουσία τα μάτια δεν τη βλέπουν"
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαθαίνουμε τους κανόνες της τάξης με τη βοήθεια της Μόνα

ΚΑΝΟΝΕΣ Νο2